Dán és Norvég munkavállalási lehetőségek

Irány észak! – dán és norvég munkavállalási lehetőségek

Kezdetben elég az angol nyelv ismerete a dán, illetve norvég munkavállaláshoz, de egy idő után általában a külföldi dolgozótól is elvárják, hogy sajátítsa el az ország nyelvét.
Az angol nyelvtudás nem gond T. Petrának, a fórum egyik látogatója számára. A 38 éves nő ugyanis korábban már dolgozott az Egyesült Államokban, most pedig a vonzó fizetés és az ország szépsége miatt szeretne Norvégiában munkát találni.A munkavállalást fontolgatóknak azt javasolták, hogy böngésszék az EURES internetes oldalait (www.eures.no, www.eures.dk), illetve dán állásajánlatokat a www.sesonalwork.dk, www.workindenmark.dk címeken is találhatnak.

Havonta átlagosan hetvenen keresik meg személyesen, telefonon vagy e-mailben a munkaügyi kirendeltséget azzal a szándékkal, hogy külföldön szeretnének állást találni.

A szervezet célja nem az, hogy a nyelvet beszélő, jó szakemberek külföldön találjanak hosszabb távon boldogulást. Azt tartják fontosnak, hogy a más országokban szerzett tapasztalataik birtokában, megismerve az adott ország élet- és munkakörülményeit, kultúráját, visszatérjenek hazánkba a munkavállalók és itthon kamatoztassák megszerzett tudásukat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!